DesignLevelZero

UNDER MAINTENANCE

The Truffle | Ensamble Studio

House - The Truffle - Ensamble Estudio © Roland Halbe
simple.genious.fascinating

I came across this amazing and very creative project a while ago but it is only now I am able to share it!

The Truffle, by spanish firm Ensamble Studio, combines texture, nature and landscape, thus it fully intergrates in the surrounding! 50m3 of hay bales we used to fill a hole in the ground then covered with concrete provided by the site itself.

House - The Truffle - Ensamble Estudio © Ensamble EstudioHouse - The Truffle - Ensamble Estudio © Ensamble Estudio

After the concrete hardened, Paulina, a young calf, was brought and for a year it had been consuming the straw, finally creating a small yet habitable space of 25m2!

House - The Truffle - Ensamble Estudio © Ensamble EstudioHouse - The Truffle - Ensamble Estudio © Ensamble Estudio

projects_trufa05.jpgsource: archdaily

Advertisements

Leave a Reply

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

Information

This entry was posted on March 9, 2011 by in architecture.

Enter your email address to follow this blog and receive notifications of new posts by email.

Join 260 other followers

%d bloggers like this: